0

Photos is not displaying any photos in the Library. enter image description here

Context:

  • Located on my main drive, library size is ~80GB, and 1TB of free space.
  • Photos are synced with iCloud
  • iCloud is set to "Download Originals to this Mac"
  • The other tabs do show photos, e.g. "Memories" is loading normally. However, when right clicking and selecting "Show in All Photos" - it returns to the blank Library screen.
  • All photos are in the .photoslibrary (even new ones).
  • No errors can be found (in UI or logs)
  • Other devices (e.g. iPhone) are behaving normally

What I've tried:

  • Restarting
  • Toggle iCloud
  • Deleting Photos Library.photoslibrary and making a fresh one
  • Running Repair Library

Currently running macOS 12.3.1 Monterey on a 14in 2021 MacBook Pro

6
  • The “ Deleting Photos Library.photoslibrary” step has me concerned. Have you good backups from before you started to troubleshoot?
    – bmike
    Apr 8, 2022 at 0:22
  • @bmike Yes — although it's always a good reminder! For anyone trouble shooting something similar, you can download a full copy from privacy.apple.com/account : ) Apr 8, 2022 at 3:06
  • Did you try the solution steps separately or combined? What I would do is "disable iCloud", remove the Libray, remove any Photos preferences from ~/Library, reboot, re-enable iCloud, wait for a day, start Photos.
    – nohillside
    Apr 11, 2022 at 12:32
  • did you upload files to icloud? if you have taken from you phone, have you toggle a setting to upload files to icloud? please edit your questions and add these details
    – Rishon_JR
    Apr 16, 2022 at 9:33
  • By "Running Recover Library", do you mean "Repair library" by holding down CMD + Option keys while launching the Photos app? Repair should recreate the thumbnails and fix whatever is causing this issue.
    – MacEater
    Apr 19, 2022 at 12:06

1 Answer 1

1

This is likely too late to help Adam, but I'll leave it here just in case it someone else runs into the same issue.

I had exactly the same problem. The fix was to go to the "Shared with You" section in the sidebar, and toggle "Filter" to "All Items". Seems like the filter was also affecting the Library, Favorites, and other sections.

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .