1

My AirPort Extreme routers started to disconnect multiple times a day, and all at the same time. Office2 and TV room stays green most of the time, but Daniel, Kitchen and Master Bedroom always disconnect. Once restarted - they always work, until they disconnect some number of hours later. This is a new problem. My network had been rock solid for years.

That could be the problem?

enter image description here

enter image description here

enter image description here enter image description here enter image description here

1
  • Things I have tried so far: Turning off IPv6 on all routers. Turning IPv6 on. I noticed that the downed routers continue broadcasting 2.4ghz signal, but not guest or 5ghz signal.
    – Elijah
    Sep 30 '20 at 0:53
1

Over the past couple of weeks I have tried a number of things to fix my routers. I turned off IPv6 sharing, file sharing, renamed 2.4ghz and 5ghz networks to be on the same SSID (they were different before). Over time fewer routers were going down, until only 1 was a trouble spot. I reset that router to factory defaults and re-configured from scratch, but that did not hep.

At the same time, I kept getting email notifications from my thermostat’s cloud service, that it had been losing connection to the internet. I unplugged the thermostat from its power and after I did that, there were no more router problems.

I still don’t know the exact root cause. It has been 2 days of solid network stability. The thermostat has been in my house for 6-7 years, but it is of questionable brand that no one has heard of (Motison). Perhaps, it was poisoning the network.

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .