0

I am experiencing something like a 1-3 second lag only when side-swiping with 3 fingers between apps/desktops.

However, if I first swipe up with 3 fingers to enable mission control, then everything is fine and I can swipe between desktops seamlessly.

I've noticed that if I run 3 fingers across the trackpad, then I'll eventually be able to switch between desktops. At that point, if I keep the motion going I can switch between multiple desktops.

Any suggestions welcome - I've changed my display color profile and reset my nvram as other mojave threads have suggested.

EDIT: Changing my energy saving preferences to only use the dedicated graphics card doesn't show any differences. Using Mojave in light mode instead of Dark mode doesn't change anything either.

EDIT2: I've discovered that switching user accounts completely resolves the issue.

  • Do you have many applications open that take up a lot of CPU power? Sometimes the lag is caused by many apps open at the same time. – existing person Jul 27 at 4:22
  • No, the lag exists regardless of how many processes I have open. To add on - I've changed my graphics settings to NOT automatically switch between the integrated and dedicated and that hasn't changed anything. – starter1011 Jul 27 at 13:28
1

Posting this as an answer so that it's more visible.

I'm going to detail exactly what I did even if the steps seems unnecessary.

I switched between the two accounts a couple of times, noticing that the 3 finger side swipe between spaces wasn't working on my normal account but was working on my test account. I decided to duplicate my normal account and was reading about how to do this on my test account. I started up the migration tool and went through a couple of steps before running into an error. At this point I switched back to my normal account and the swipe was working again.

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .