0

I have a MacBook Pro running macOS Mojave 10.14.5. I am unable to boot into it even in Safe mode. No significant updates were performed with the last week.

After a restart yesterday, my MacBook would not boot into the login screen. It occurs between the FV login and before the login screen appears. I've done quite a number of things, but when trying to booting into verbose mode, by pressing Command + V, the following message keeps looping:

IOConsoleUsers: time(0) 0->0, lin 0, llk 1,
IOConsoleUsers: GIOScreenLockState 3, hs 0, bs 0, now 0, sm 0x0

Another message appears:

WindowServer died pid ### WS count 0

where ### increases.

Occurred on an old 2008-2012 MacBook Pro

Tried the following without successful boot:

  • Booting into Safe Mode (Shift + S), hangs in same 60-80% with flashing Gear Wheel every few seconds.

  • Removed /var/db/.AppleSetupDone, allows language selection but pinwheels and re-loops to language selection.

  • Reinstalling macOS 10.14.x over current installation by pressing Command + R.

  • Boots in target disk mode and is able to boot from Utility Drive or other devices in Target Disk Mode.

  • Deleting mbr_cache forcing macOS to rebuild cache files for booting.

  • Disk Utility First Aid and fsck -fy in Single User Mode.

Contacted Apple Care and walked through most of the same steps as listed above and was informed to take it to a Genius Bar for further troubleshooting.

Any thoughts?

You must log in to answer this question.

Browse other questions tagged .