-1

Like I said in the title, whenever I plug my earbuds (or any earbud/earphone) into my macbook pro the sound on the left side only puts out a hiss-like (Fizzy) sound. I've plugged my earbuds into my iPhone and other devices that play music and it sounded fine, but it's just my macbook. I've already tried resetting the PRAM and that didn't work. The right side sounds fine, and my macbook's speakers are fine. If anyone has any good suggestions it would be very helpful and appreciated. Thank you.

  • Interference of some type? – tubedogg Nov 2 '16 at 3:49
  • Maybe there is something inside the headphone jack causing causing the problem. – Josh McMahan Nov 2 '16 at 4:44
1

A quick test to narrow down the cause.

  1. Launch Audio Midi Setup [Applications/Utilities]
  2. In the Audio Devices panel, click the item on the left that shows the small speaker icon when your headset is plugged in. [I don't have a headset, but from my picture below, it's the TonePort item that has the correct icon assigned to it]

enter image description here

  1. Then on the right, click Output, then Configure Speakers.
  2. Set each speaker to the opposite of what it currently says - from the 2nd picture, set 1 to 2 and 2 to 1.
  3. Click Apply, then Done.

enter image description here

  1. Test your audio playback.
    If the 'fizzing' has swapped sides, it's the computer or playback software.
    If it stays in the same ear-piece, it's the headset or the physical connection.

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .