2

From the answer to this question I have tried scutil --nc start 'us.justfreevpn.com' to connect a PPPT VPN, but all I get is the following popup:

popup

Frustratingly, if I manually start the connection from the menubar, I can then stop it using scutil --nc stop 'us.justfreevpn.com'

scutil --nc list gives the following:

Available network connection services in the current set (*=enabled):
* (Disconnected)   16DB05C1-0843-447F-9EA0-AD43139270AF PPP --> PPTP       "us.justfreevpn.com"             [PPP:PPTP]

And scutil --nc show 'us.justfreevpn.com' this:

* (Disconnected)   16DB05C1-0843-447F-9EA0-AD43139270AF PPP --> PPTP       "us.justfreevpn.com"             [PPP:PPTP]
PPP <dictionary> {
  ACSPEnabled : 1
  CCPEnabled : 1
  CommDisplayTerminalWindow : 0
  CommRedialCount : 1
  CommRedialEnabled : 0
  CommRedialInterval : 5
  CommUseTerminalScript : 0
  DialOnDemand : 0
  DisconnectOnFastUserSwitch : 1
  DisconnectOnIdle : 0
  DisconnectOnIdleTimer : 600
  DisconnectOnLogout : 1
  DisconnectOnSleep : 0
  IPCPCompressionVJ : 0
  IdleReminder : 0
  IdleReminderTimer : 1800
  LCPEchoEnabled : 1
  LCPEchoFailure : 15
  LCPEchoInterval : 20
  Logfile : /var/log/ppp.log
  VerboseLogging : 0
}

The log just shows the following:

Tue Feb 23 10:18:44 2016 : publish_entry SCDSet() failed: Success!
Tue Feb 23 10:18:44 2016 : publish_entry SCDSet() failed: Success!

And last exit code is 0:

$ echo $?
0

What am I doing wrong?

OS X 10.11.3

  • Did you get anywhere with this? Having similar issue – ngearing Jun 21 '17 at 21:43
  • Sadly not @Nath – MatzFan Jun 22 '17 at 7:56
1

Was running into same issue. Ended up going the AppleScript route:

tell application "System Events"
        tell current location of network preferences
                set VPN to service "UniVPN" -- your VPN name here
                if exists VPN then connect VPN
                repeat while (current configuration of VPN is not connected)
                    delay 1
                end repeat
        end tell
end tell

(From https://superuser.com/a/358663/17760)

0

I had a similar issue on macOS 10.12.6
Root cause was, that I also changed the configuration name of the VPN

After removing the old VPN and creating a VPN with another name and configuration "Default", it works with both the command scutil and networksetup enter image description here

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .