2
  1. I listen to iTunes via Archt One BT speaker
  2. I pause iTunes, try to play youtube video and there is no sound
  3. while youtube stil playing "muted", I then play iTunes again and both can be heard
  4. this doesn't happen with Swinsian (alternative to iTunes)

I'm on Mac OS Mavericks.

Any solution? Is it just an iTunes/OSX bug? I think it's not related to that particular BT speaker although it's with it that I experience this for the first time.. I don't remember if I used Swinsian or already back to iTunes when testing the previous speaker.

  • I have the exact same problem with a JBL Xtreme (macOS Mojave). I think the problem is with Chrome, it doesn't happen on Safari. – Ariel Nov 4 '18 at 15:21
  • Apparently it's not Chrome specific. I have the same problem on Firefox. – Ariel Jan 3 at 14:34
1

Play both through iTunes and YouTube so you can hear both and then press the play/pause button on your keypad. this should pause the iTunes music but still play the YouTube video sound. Then you can exit the iTunes app.

Hope it Helps!

  • Didn't work for me. I have the exact same problem with a JBL Xtreme (macOS High Sierra). – Ariel Nov 4 '18 at 9:52
0

It's not really a solution, more like a work-around, but for me it helps if I

  1. open System-Preferences -> Sound -> Output
  2. switch Output to Internal Speakers
  3. close iTunes if still open
  4. switch Output back to your bluetooth connected device (sometimes the output sounds like being under water for a few seconds and than plays normal)

But yeah, it's really annoying. Seems like iTunes has a built-in "manage bluetooth" function, which you cannot switch off. Not using iTunes seems the best solution ;-)

0

Same happens with Safari and yes seems like some OS X bug

This also happens when f.ex. playing any youtube video while using Vox player. Pausing/closing youtube tab on Chrome/Safari stops sound in Vox. Same with f.ex. Itunes/Vox.. So yeah seemingly OSX issue.

Only thing I found to help was is switching bluetooth off and on again to reconnect to speakers, but I hope that someday there will be permanent solution, this bug bothers me already many years.

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .