2

I'm using Sublime Text 3, and I've got its icon in my dock. However, when I try to start it by clicking the icon, it immediately crashes with the following error (in Console);

08/04/15 16:57:11,828 Sublime Text[1397]: WARNING: The Gestalt selector gestaltSystemVersion is returning 10.9.2 instead of 10.10.2. Use NSProcessInfo's operatingSystemVersion property to get correct system version number.
Call location:
08/04/15 16:57:11,829 Sublime Text[1397]: 0   CarbonCore                          0x00007fff8986ed9b ___Gestalt_SystemVersion_block_invoke + 113
08/04/15 16:57:11,829 Sublime Text[1397]: 1   libdispatch.dylib                   0x00007fff8f9c9c13 _dispatch_client_callout + 8
08/04/15 16:57:11,829 Sublime Text[1397]: 2   libdispatch.dylib                   0x00007fff8f9c9b26 dispatch_once_f + 117
08/04/15 16:57:11,829 Sublime Text[1397]: 3   CarbonCore                          0x00007fff898173ca _Gestalt_SystemVersion + 987
08/04/15 16:57:11,830 Sublime Text[1397]: 4   CarbonCore                          0x00007fff89816fb7 Gestalt + 144
08/04/15 16:57:11,830 Sublime Text[1397]: 5   Sublime Text                        0x000000010863519b _Z10os_versionv + 29
08/04/15 16:57:11,830 Sublime Text[1397]: 6   Sublime Text                        0x0000000108613397 _Z16px_create_windowP23px_window_event_handlerP11px_window_tddPKcj + 605

It seems to indicate an issue related to OSX Yosemite vs OSX Mavericks. The documentation I find online w.r.t. this problem seems to concern a wide variety of programs, but none of it consistently. There's a discussion on the Apple discussion boards, but it holds no answers.

For my specific case, the weird thing is that I can in fact start the Sublime binary (i.e. via the Terminal). This seems to indicate that something is going wrong in the .app wrapper

What could I try?

EDIT: I'm running Yosemite 10.10.2, and have upgraded from Mavericks. However, this has not been broken from the get-go, and Sublime Text 3 is the only application I'm experiencing this with.

5
  • Are you running Yosemite or Mavericks? Apr 8, 2015 at 15:25
  • Yosemite. I should've added that.
    – Joost
    Apr 8, 2015 at 15:26
  • Have you tried trashing sublime's preferences in your library? Does it happen in a 2nd user? Are you using a beta-build or any plugins? Apr 8, 2015 at 15:27
  • Deleting the preferences does indeed fix it. I suppose I'll have to manually migrate my preferences, then..
    – Joost
    Apr 8, 2015 at 21:17
  • Same thing happens to me crashing iterm.
    – heymatthew
    Feb 15, 2016 at 20:04

0

You must log in to answer this question.

Browse other questions tagged .