137 reputation
8
bio website
location Simi Valley, CA
age 25
visits member for 2 years, 7 months
seen Dec 31 '13 at 18:10

I love code.


Sep
24
awarded  Autobiographer
Nov
4
comment My MacBook died and won't start anymore
Which model is this? Go into system information and give me the model. I am trying to figure out if it is possible to replace the internal drive.
Nov
4
comment Attaching external display to MacBook Pro through VGA → DVI → Thunderbolt
Exactly right sir.
Mar
7
awarded  Excavator
Mar
7
revised Why would you choose Alfred over Spotlight?
Corrected spellings and grammar.
Mar
7
suggested suggested edit on Why would you choose Alfred over Spotlight?
Mar
7
asked Huge time machine backup on NAS needs to be compacted
Feb
17
asked Can't eject disk after creating image
Jan
28
awarded  Critic
Jan
28
answered Weird behaviour with external USB3 enclosure
Jan
28
comment Weird behaviour with external USB3 enclosure
When I make a clone, the clone is unencrypted. My boot drive becomes unencrypted when I login to my Macbook. I wanted to encrypt the external clone drive #1. I read the instructions from CCC support pages. To do so with Filevault, I need to make a clone my Macbook drive and recovery partition. Then I need to boot into the external drive #1. Then go to System Preferences and enable Filevault. Then I boot back into my normal Macbook boot drive and the external drive #1 is encrypted using Filevault as well.
Jan
28
revised Weird behaviour with external USB3 enclosure
added 245 characters in body
Jan
28
comment Weird behaviour with external USB3 enclosure
It's possible the flakiness is on my Macbook. I guess I could use a USB2 cable because the USB3 port is made to do that. Then the Macbook would see it as USB2. I have no USB2 cables with me right now but can try tomorrow, but like I said above on my edited question, I have used both of these in the exact same configuration on the same Macbook many times.
Jan
28
revised Weird behaviour with external USB3 enclosure
added 529 characters in body
Jan
27
awarded  Student
Jan
27
revised Weird behaviour with external USB3 enclosure
added 114 characters in body
Jan
27
comment Weird behaviour with external USB3 enclosure
I have reformatted the drive with same settings. Also doing a fresh clone. I have read that after Filevault is enabled, RecoveryHD partition will not show up when option is held during startup. Well I know this is true because I have not seen it. There was also mention that to see the RecoveryHD partition, command+r must be held during startup instead. I will try this and see it the external drive shows up then. That still doesn't explain the drive not mounting or showing up at all in disk utility after restart of OS.
Jan
27
awarded  Editor
Jan
27
revised Weird behaviour with external USB3 enclosure
deleted 57 characters in body
Jan
27
asked Weird behaviour with external USB3 enclosure