Take the 2-minute tour ×
Ask Different is a question and answer site for power users of Apple hardware and software. It's 100% free, no registration required.

Here is a screenshot of a problem I am having. The wireless connection is mis-labled as Ethernet and my wired connection is mis-labeled as Wi-Fi.

screenshot

/Library/Preferences/SystemConfiguration/NetworkInterfaces.plist appears to have the correct labels for the correct interfaces.

Why might these interfaces be mislabeled? Could this cause problems? How can I fix it?

share|improve this question
1  
Do all users on your Mac have this problem? If you create a new user, does the problem persist? –  Bart Arondson Jan 2 '13 at 23:53
    
@BartArondson - This is a single user system. I can create a new user and see. –  Freiheit Jan 3 '13 at 14:23
    
I don't think you have to create a new user. If you just follow @lukiffer's advice you will solve the problem. Don't forget to mark his answer as correct! –  Bart Arondson Jan 3 '13 at 15:05
add comment

1 Answer

We had this problem when we provisioned an image taken from another device. It won't hurt anything, but if it bothers you, you can rename it from the UI.

Click the gear drop-down at the bottom of the list, then select "Rename Service"

share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.