Take the 2-minute tour ×
Ask Different is a question and answer site for power users of Apple hardware and software. It's 100% free, no registration required.

I have an IMAP account with number of archive mailboxes structured like

 + Archive  
 +-- 1996
 +-- 1997
 +-- ...
 +-- 2011

I have configured a smart mailbox including all of these mailboxes plus INBOX and Sent Mail from the same IMAP account:

  Contains that match ANY of the following conditions:  
    Message is in mailbox Account (in fact, Inbox/Account)
    Message is in mailbox Account (in fact, Archive/Account)
    Message is in Mailbox 1996 (in fact, Archive/Account/1996)
    ...

It worked just fine since 10.6 I believe. However, starting 10.8 upgrade, Mail.app sometimes loses this configuration, so this smart mailbox starts looking like

  Contains that match ANY of the following conditions:  
    Message is in mailbox Inbox (yes, aggregated inbox of all the accounts)
    Message is in mailbox Archive (yes, aggregated archive of all the accounts)
    Message is in Mailbox No mailbox selected
    ...

I guess this might be related to mail.app Smart mailbox synchronization over iCloud, since I have desktop iMac and Air, and I'm using both. However, I failed to make a synchronized configuration which would be the same on box mail.app instances.

Could you please advise how should I configure this smart mailbox to avoid irritating bug?

share|improve this question
add comment

1 Answer

up vote 0 down vote accepted

The problem indeed was with synchronisation: my iMac had this account configured as name@company.com, while MBA had this account configure as name.alias@company.com. Once I have deleted all IMAP accounts from both iMac and MBA and created it once again, problem disappeared.

share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.