Take the 2-minute tour ×
Ask Different is a question and answer site for power users of Apple hardware and software. It's 100% free, no registration required.

I have an issue where Xcode will not launch. The blue light shows under the icon, but nothing else seems to happen. I've already grabbed the latest version from the App Store and reinstalled, didn't fix the issue. Please help.

Log shows the following (two lines only, edited for easier reading):

Jan 19 22:11:15 Jason-McClurgs-MacBook-Pro Xcode[2089]: Unable to find either a
    loadable database or a Nodes.xml configuration file
Jan 19 22:11:15 Jason-McClurgs-MacBook-Pro Xcode[2089]: Error loading docSet 
     file://localhost/Developer/Documentation/DocSets/com.apple.ADC_Reference_Library.DeveloperTools.docset/:
     Error Domain=com.apple.DADocSetAccess Code=12 "Documentation set could not be read."
     UserInfo=0x400ac5340 {NSLocalizedDescription=Documentation set could not be read.,
     NSLocalizedFailureReason=Unable to find the database or 'Nodes.xml' configuration file.}
share|improve this question
    
you are not the only one stackoverflow.com/questions/8877368/… –  Stu Wilson Jan 19 '12 at 12:05
    
Have you tried deleting the contents of the~/Library/Developer folder? The downloaded documentation mentioned in your error message is stored in this folder. –  Graham Miln Aug 12 '12 at 11:00

1 Answer 1

up vote 2 down vote accepted

It doesn't explain the root cause, but I did get the app to run, by creating a new account and starting the app under that account.

share|improve this answer
    
Did you create a new user account on your Mac, or a new App Store account? –  Graham Miln Aug 12 '12 at 10:58
1  
A new account on my Mac –  jasonmcclurg Mar 20 '13 at 4:57

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.