Take the 2-minute tour ×
Ask Different is a question and answer site for power users of Apple hardware and software. It's 100% free, no registration required.

I'm helping a colleague set up his new MBA. When we try to create his email account in mail.app, we choose Exchange but the auto-discover feature fails to start.

It has worked fine for 4 others in the office so we know our Exchange 2007 server is programmed to support auto-discovery.

When we try to manually enter the server settings, he can receive email but not send.

I know that auto-discover prompts for userid, password and domain. When we enter the data manually, we can't find a place to enter the domain. Is this why he can't send email?

What else can we try? Is this an Apple issue since auto-discovery doesn't start?

share|improve this question
    
Have you tried to use your exchange server as SMTP? To connect to our Exchange server I input no domain information (only login/password). And I've used SMTP with NTLM auth when we've used Exchange 2003. –  Eir Nym Nov 9 '11 at 14:52
    
Yeah you generally dont need to enter the domain. Any specific error messages? Anything in the Console when he is unable to send? –  hobs Nov 9 '11 at 14:55
    
When I manually add the same server info from our other Macs, the outgoing message fails. The only accounts that send and receive are the ones that were created using auto setup including the domain. I haven't checked the console log but I will. –  bg2011 Nov 9 '11 at 23:51
    
The genius bar figured out how to enable auto discovery to work and now it prompted for the login, password and domain that my company's server required. Thanks to those who posted comments @Eir Nym –  bg2011 Nov 19 '11 at 19:18
    
I glad to read this! –  Eir Nym Nov 19 '11 at 19:59
show 3 more comments

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Browse other questions tagged or ask your own question.