Take the 2-minute tour ×
Ask Different is a question and answer site for power users of Apple hardware and software. It's 100% free, no registration required.

Since upgrading to Mac OS X Lion, I consistently have issues sending mail from Mail.app. I can receive mail but when I send mail it stays in the outbox. Sometimes I can send the mail in the outbox by deleting it, rebooting my MacBook Pro, and then recreate the message and send it out.

Does anyone have a solution?

share|improve this question
3  
Does Window → Connection Doctor say anything? –  Sören Kuklau Aug 21 '11 at 14:16

2 Answers 2

Use Activity when you send to see what happening. If nothing obvious shows up you could archive your mailboxes, and removed the account and re-added it,.

You could also rename the ~/Library/Preferences/com.apple.mail.plist to com.apple.mail.plist_backup and re-open Mail.

share|improve this answer

These problems usually come down to one of two things:

  1. You have incorrectly configured the log-in settings for your outgoing mail server run by the company that provides your email service. Port numbers, authentication method, user name, password, and other settings.

  2. The problem is on the end of the company that provides your email service. Their servers are misbehaving.

In either case, call the tech support line of the company that provides your email service and have them troubleshoot it with you.

share|improve this answer

protected by Nathan Greenstein Oct 18 '11 at 13:54

Thank you for your interest in this question. Because it has attracted low-quality answers, posting an answer now requires 10 reputation on this site.

Would you like to answer one of these unanswered questions instead?

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.