Take the 2-minute tour ×
Ask Different is a question and answer site for power users of Apple hardware and software. It's 100% free, no registration required.

I'm running Lion, connecting to an Exchange 2010 server. Sent messages are stored locally.

Once I've replied to a messages in my Inbox, the "replied" arrow appears to the left of the message, as normal. But when I click on the arrow to see the actual reply it fails roughly 50% of the time. By "fails" I mean that nothing comes up when I click. A message I sent minutes earlier/later can work just fine.

The reply WAS sent using Apple Mail (not my iPhone) and it IS in my sent mail folder. I have re-built my Spotlight index.

share|improve this question
    
Fat finger: "the ARROW" appears to the left ... –  Frankns Aug 7 '11 at 16:17
2  
You can easily edit your own posts by clicking the edit link right underneath the question. –  NReilingh Aug 7 '11 at 16:39

3 Answers 3

I've experienced the same thing, but only with my company's Exchange server. My other IMAP servers (Gmail, MobileMe a private IMAP) all work fine, 100% of the time.

I'm pretty sure this is a server side Exchange bug.

share|improve this answer
    
Or possibly a confusion between server sided <sent items> and the local <sent> folder. Not sure. But we have 100's of Mac users converting to Lion/Exchange 2010 and this will be an issue –  Frankns Aug 7 '11 at 18:50
    
i think it has to do with the general activity of the Exchange Server maybe the Server reaches it's limits. –  konqui Jul 3 at 5:38

I've seen the same behavior with IMAP accounts in Mail under Lion. I think it's a general bug, and not limited to Exchange (I say this because I have no Exchange accounts).

share|improve this answer
    
I saw something similar with Mail pre-lion, but completely re-building my accounts solved the problem. I'm wondering if Lion introduced the issue. –  Frankns Aug 8 '11 at 0:29

As far as I know, the issue is that Microsoft doesn't provide the Active Sync API to anything other than mobile devices. This is why using Exchange on Mac is a bit buggy.

I would recommend using Microsoft's own Outlook Web App (OWA) for your Exchange emails. Or installing the actual Outlook program for your computer. Those are what I use. :)

Those are probably your two best options if you need your email to be 100% reliable on your Mac.

share|improve this answer
    
Oops looks like I revived an old thread. For some reason, this was on the main page. Haha sorry. I'll keep my post though incase anyone else finds it helpful :) –  Vladimir Aug 3 at 18:00

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.