Take the 2-minute tour ×
Ask Different is a question and answer site for power users of Apple hardware and software. It's 100% free, no registration required.

Has anyone else experienced problems logging into POP servers that require plain text password login? Or more importantly found a work around?

(I know that in this day and age a plain text password long for POP is bad, but I have no control over this server)

Based on a packet trace it looks like Mail 5.0 doesn't even try to login based on the settings in the preferences, it just connects queries capability and quits reporting that the server doesn't support "Password" the thing is, there is no required capability for plain Password method, it is a base POP command.

share|improve this question
2  
I filed a bug with Apple. –  cistearns Jul 21 '11 at 9:50
    
Awesome - I'll answer it - feel free to answer yourself with the radar number or edit my answer so people know there is a reason why this is happening. –  bmike Aug 9 '11 at 21:14
add comment

1 Answer 1

A bug has been filed as this appears to be a software issue.

Radar #9813866 The issue in this case seems to be that the Mail app takes a stricter view of the CAPA response which older POP deployments may not match. The server isn't reporting the USER command as available, even though it is a basic command.

share|improve this answer
add comment

protected by Community Jul 21 '11 at 20:44

Thank you for your interest in this question. Because it has attracted low-quality answers, posting an answer now requires 10 reputation on this site.

Would you like to answer one of these unanswered questions instead?

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.